I-PACE VINNER TRE WORLD CAR AWARDS

Jaguar, Nyheter - 7 november 2019

I-PACE VINNER TRE WORLD CAR AWARDS

JAGUAR I-PACE VINNER WORLD CAR OF THE YEAR

Jaguar I-PACE har vunnit det prestigefyllda bilpriset World Car of the Year vid New York International Auto Show och World Car Awards. Jaguar tog hem toppriset framför konkurrenter som Audi e-Tron och Volvo S60/V60. En jury bestående av 88 motorjournalister från hela världen står bakom World Car of the Year-utmärkelsen.

Men inte nog med att I-PACE blev utnämnd som världens bästa bil – den vann också titlarna World Design Car of the Year och World Green Car of the World. Det är första gången som en bil vinner alla tre titlarna och Jaguar I-PACE skriver därmed återigen historia.

”När vi började processen med Jaguar I-PACE, sa jag till mina anställda – låt oss bygga världens bästa bil. Och det har vi gjort. Efter mer än 40 år hos Jaguar kan jag säga – detta är mitt Oscars moment”, säger chefsdesignern Ian Callum efter ceremonin.

De tre priserna från New York gör den redan långa raden av utmärkelser ännu längre. Jaguar I-PACE kan sedan tidigare stoltsera med att ha vunnit bland annat Årets Bil i Europa 2019, Årets Bil i Tyskland, Årets Bil i Norge och Årets Elbil i Sverige.

Jaguar I-PACE finns tillgänglig för omedelbar leverans. 

Jag vill veta mer om I-PACE och boka provkörning